خرید کتاب فلسفی و 6 نکته‌ی مهم در این باب!

خرید کتاب فلسفی

شوربختانه یا خوشبختانه درصدی از آنان که کتاب فلسفی می‌خوانند، عادت دارند که بیش از آن‌که در فکر خرید کتاب فلسفی باشند به‌دنبال دانلود کتاب فلسفی باشند. در این بین البته یک نکته‌ی منفی برای این دسته افراد وجود دارد و آن این‌که بسیاری از کتاب‌های فلسفیِ مناسب، قابل‌دانلود نیستند و می‌باید آن‌ها را خرید. از این رو آن‌کس که به‌دنبال افزایش دانش‌اش در باب فلسفه است می‌باید خود را محدود به دانلود کتاب‌های فلسفی نکند و کتاب‌هایی که نیاز دارد را خریداری کرده و مطالعه کند. در این میان، برای آن‌ها که قصد خرید کتاب فلسفی دارند 6 نکته‌ی مهم را لازم می‌دانم که ذکر کنم. آن‌چه که در ادامه می‌آید همین 6 نکته در باب خرید کتاب‌های فلسفی است.

نکات خرید کتاب فلسفی

نکته: 6 نکته‌ی زیر با هم در ارتباط هستند. یعنی ممکن است نکته‌ی چهارم از دل نکته‌ی نخست درآمده باشد و بالعکس:

1- تحقیق کنید

بله مهم‌ترین نکته پیرامون خرید کتاب فلسفی تحقیق در این موضوع است. نکته‌ی مهم در این باب این است که از هر جایی نباید تحقیق نکنید. سعی کنید یا از وب‌سایت‌های معتبر در این بازدید کنید و از مطالب‌شان بهره ببرید یا به‌صورت مستقیم از کسی که در باب کتاب‌های فلسفی دانش دارد بپرسید.

2- هر کتابی را نخرید

حتی اگر بودجه‌تان از برای خرید کتاب نامحدود باشد بدون‌شک وقت‌تان نامحدود نیست. به‌واسطه‌ی مطالعه‌ی کتاب X، فرصت مطالعه‌ی کتاب‌های دیگر را از دست می‌دهید. زمان محدود است، حتی اگر بی‌کارترین فرد روی کره‌ی زمین باشید. بنابراین سعی کنید به‌شکل اصولی انتخاب کنید که چه کتاب‌هایی را نیاز دارید. اما برای آن‌که بدانید کدامین کتاب‌ها به‌دردتان می‌خورند چه کاری باید انجام دهید؟ یکی از این کارها، همان نکته‌ی اول این نوشتار است: تحقیق کنید.

خرید کتاب فلسفی

3- سطح‌تان در فلسفه را در نظر بگیرید

برای خرید کتاب فلسفه ابتدا می‌باید بدانید که در دنیای فلسفه در چه سطحی قرار دارید. فکر می‌کنم شما هم با من موافق هستید که کسی‌که – فی‌المثل – تازه وارد دنیای فلسفه شده نباید به‌دنبال خرید کتاب نقد عقل محض کانت باشد. این نکته در واقع در راستای نکته‌ی دوم است: هر کتاب را نخرید.

کتابی که نمی‌خرید به‌معنای آن نیست که کتابی به‌دردنخور است، بلکه به‌معنای آن است که برای شما به‌دردنخور است.

به‌دردنخور یا به‌دردبخور بودن یک کتاب را «نیاز» شما تعیین می‌کند. اگر به‌خوبی با دنیای فلسفه آشنایی دارید، اهل استدلال‌کردن شده‌اید و می‌دانید که فلاسفه‌ی بزرگ چه سخنانی گفته‌اند، اگر با متافیزیک آشنایی دارید، اگر معرفت‌شناسی می‌دانید، قطعاً در این مرحله باید به‌دنبال خرید کتاب‌های اصلی فلاسفه باشید.

4- به ترجمه‌ی کتاب‌ها اهمیت دهید

این نکته با نکته‌ی نخست این نوشتار مرتبط است: تحقیق کنید.

بله از برای خرید کتاب‌های فلسفی باید به‌هنگام تحقیق‌تان تمرکزی ویژه هم روی ترجمه‌ی کتاب‌ها و در واقع مترجم کتاب‌ها داشته باشید. برخی کتاب‌ها خوب ترجمه نشده‌اند و مترجم نتوانسته حق مطلب را ادا کند. فی‌المثل همه می‌دانند که خانم جبلی کتاب‌های هگل را خوب ترجمه نکرده‌است. اگر از پیش این موضوع را ندانید، نه‌تنها با خرید کتاب‌های هگل با ترجمه‌ی خانم جبلی پول‌تان را دور ریخته‌اید، بلکه زمان‌تان را هم دور ریخته‌اید – چراکه قرار است مدت‌زمانی طولانی را صرف مطالعه‌ی این کتاب‌ها کنید.

5- دقیق بخرید

نکته‌ی پنجم این نوشتار با نکته‌ی دوم مرتبط است: هر کتابی را نخرید.

مقصود از این‌که دقیق بخرید این است که صرفِ زیبایی جلد یک کتاب یا ارزان‌بودن کتاب یا تخفیف‌دار بودن یک کتاب نباید موجب شود که ترغیب به خرید آن شوید، بل به‌دنبال خرید کتابی باشید که واقعاً به آن نیاز دارید یا در واقع فکر می‌کنید «به‌دردبخور» است. فرض کنید کتاب راهنمای شوپنهاور با قیمت X تومان در دسترس‌تان است و هم‌هنگام کتاب جهان همچون اراده و تصور با 60 درصد تخفیف.

در این بین اما دانش‌تان در حدی نیست که بتوانید جهان همچون اراده و تصور را بخوانید و همچنین بودجه‌تان هم بسیار محدود است و مجبور هستید که از میان این دو کتاب، صرفاً یکی‌شان را انتخاب و خریداری کنید. قطعاً کتاب «به‌دردبخور» برای شما از میان این دو کتاب، همان کتاب راهنمای شوپنهاور است. این کتاب می‌تواند برای شما با زبانی ساده بگوید که شوپنهاور در کل چه می‌گفت، اما اگر کتاب جهان همچون اراده و تصور را خریداری کنید، پس از مطالعه‌ی چند صفحه از آن، کتاب را برای مدت‌زمانی به کتابخانه منتقل می‌کنید.

عکسِ این قضیه نیز صادق است. اگر چندین کتاب از برای فهم فلسفه‌ی شوپنهاور مطالعه کرده‌اید، بهتر است از میان این دو کتاب به‌دنبال خرید کتاب جهان همچون اراده و تصور باشید.

خرید اینترنتی کتاب فلسفی

6- اینترنتی بخرید

خرید اینترنتی کتاب فلسفی نسبت به خرید کتاب فلسفی به‌شکل حضوری لااقل این مزیت را دارد که مجبور به بیرون‌رفتن از خانه و تحمل ترافیک نیستید، اما یک مزیت مهم دیگر دارد. اگر خرید اینترنتی کتاب فلسفی از فروشگاهی باشد که امکان مشاوره‌ی رایگان داشته باشد، بدون‌شک خرید اینترنتی کتاب از بهترین کارها برای متقاضیان خرید کتاب‌های فلسفی خواهد بود.